MOTIVELE RESPINGERII CERERII DE VIZĂ

08.08.2013

În fiecare zi, prin consulatele diferitor ţări, intră un flux de persoane, unite de dorinţa comună de a obţine o viză, dar ies deja două grupuri diferite: cei cărora li s-a acordat viză şi cei cărora aceasta le-a fost refuzată.

 

La baza activităţii secţiei de vize a consulatului oricărei ţări stă principiul „prezumţiei vinovăţiei”. Conform acestuia, consulatul, pentru orice eventualitate, îl consideră pe oricare dintre aplicanţi (solicitanţi de vize) ca fiind un vizitator nedorit al ţării respective, pînă în momentul în care aplicantul va demonstra contrariul.

 

Doritorul de a obţine o viză turistică va trebui să convingă consulatul că :

- va avea resurse financiare suficiente pentru a locui la hotel, a-şi asigura alimentaţia, excursiile şi cumpărăturile;

- nu va cauza cheltuieli suplimentare statului-gazdă (nu va cere azil în acest stat, dispune de asigurare medicală etc);

- nu va comite nicio infracţiune pe teritoriul ţării-gazdă (nu va munci ilegal, va părăsi ţara în timp util, nu va comite acte de huliganism sau încălca regimul de viteză la volanul automobilului etc.).
Fiecare consulat impune cerinţe specifice atît faţă de conţinutul dosarului, cît şi faţă de aproape fiecare document în parte. De aceea, înainte de a solicita o viză, este necesară examinarea tuturor cerinţelor.

 

  • Cinci reguli pentru obţinerea vizei

1. Setul de documente prezentate la solicitarea vizei şi fiecare document în parte trebuie să corespundă cu stricteţe cerinţelor consulatului.

2. Datele oferite de aplicant trebuie să fie veridice.

3. În cazul în care documentele prezentate în dosarul de solicitare a vizei există contradicţii, acestea trebuie înlăturate, iar modificările – documentate.

4. Factorului subiectiv la acordarea vizei poate fi utilizat în beneficiul aplicantului – e bine ca acesta să fie agreabil în timpul comunicării.

5. Solicitantul de viză trebuie să fie sigur pe sine şi să nu se emoţioneze. Neliniştea ar putea fi interpretată în defavoarea lui.

 

  • Iată cum arată un solicitant de viză ideal din punctul de vedere al unui ofiţer consular:

1. este căsătorit, are copii, dar călătoreşte singur – familia rămîne în patrie;

2. are un post bun şi cîştigă bine;

3. călătoriile anterioare ale acestuia în străinătate au decurs fără încălcări;

4. deţine proprietăţi imobiliare;

5. are un card de credit cu o sumă considerabilă;

6. toate documentele prezentate corespund cerinţelor ambasadei respective.


Toate punctele enumerate mai sus dovedesc incontestabil că aplicantul respectă Legea şi poate contribui la veniturile turistice ale ţării-gazdă. Dacă profilul acestuia corespunde întru totul celor descrise mai sus, el poate merge la consulat fără ezitare – viza îi va fi acordată!

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.