Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

VALABILITATEA PERMISELOR DE CONDUCERE MOLDOVENEȘTI ÎN RUSIA VA FI EXTINSĂ

07.04.2017
Valabilitatea permiselor de conducere moldovenești în Rusia va fi extinsă pentru un an
 

Deputații Dumei de Stat au propus să fie prelungit permisul de conducere străin pentru un an.

 

Șeful Comisiei transport și construcții, deputatul Dumei de Stat a Rusiei Evgheni Moskviciov a propus prelungirea cu un an a valabilității permiselor de conducere străine pe teritoriul Rusiei. Cu această inițiativă el a venit la audierile parlamentare cu privire la problemele siguranței rutiere.

 

Moskviciov le-a reamintit colegilor că cu patru ani în urmă, Camera inferioară a Parlamentului a adoptat legea potrivit căreia „din data de 1 iunie 2017, cetățenilor străini nu li se va permite să lucreze în baza permisului de conducere străin“. „De aceea, eu propun reieșind din faptul că doar 10% în anul 2016 au fost instruiți și au primit permisul de conducere (rus - nota TASS), să extindem legea pentru ultima oară, pînă pe 1 iunie 2018 și aici să punem punct definitiv“, a declarat deputatul.

 

Parlamentarul a subliniat, de asemenea, necesitatea de a crea condiții pentru a le fi asigurată tuturor cetățenilor străini posibilitatea de a trece instruirea ca să obțină permisul de conducere rus pentru toate categoriile necesare.


În acest scop, potrivit spuselor lui Moskviciov, Ministerul Educației al Federației Ruse ar trebui să elaboreze „un program de instruire dur“ și că în fiecare regiune din țară Școlile Auto să fie asigurate cu automobile atît pentru instruirea conducătorilor auto, cît și pentru susținerea examenului. În luna mai 2015, Consiliul Federației a aprobat legea care prelungește pentru doi ani - pînă pe 1 iunie 2017 - termenul limită, pînă cînd conducătorii auto străini care lucrează pe teritoriul Federației Ruse trebuie să-și schimbe permisele, obținîndu-le pe cele rusești.

Publică un comentariu nou