Curiozităţi locale

  • Bucătăria bulgară se remarcă prin diversitatea şi calitatea produselor lactate, a vinurilor şi a băuturilor spirtoase precum rachiul, masticul şi menta. Printre bucatele tradiţionale se numără laptele acru, salata shopska, musacaua, ghiveciul, pita, sarmalele, cozonacul, drobul de miel, supa de fasole, halvaua, baclavaua şi compotul.

 

  • Strîngerea de mînă este formula obişnuită de salut, iar ţinuta trebuie să fie conservatoare, dar degajată.

 

  • O mică atenţie din partea oaspeților pentru copiii gazdelor este întotdeauna bine-venită.

 

  • Gesturile pentru da şi nu sînt diferite decît în restul Europei: mișcarea capului de la stînga spre dreapta înseamnă da, iar de sus în jos înseamnă nu.

 

  • Călăria este o activitate tradiţională în Bulgaria. Rasa de cai East Bulgarian este originară din Bulgaria. Aceşti cai datează încă de la începutul sec. XX şi sînt rezultatul unei încrucişări între rasele Thoroughbred şi English Half-breds.

 

 

  •