(VIDEO) DETALII NOI CU PRIVIRE LA AMNISTIA MIGRAȚIONALĂ

07.03.2017
Detalii noi cu privire la amnistia migrațională
 

Cetățenii moldoveni care au fost expulzați din Federația Rusă în urma unei decizii judecătorești nu vor putea beneficia de amnistia migrațională.


Precizarea a fost făcută astăzi de consilierul președintelui în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi. De rînd cu această categorie de cetățeni, nu vor beneficia de amnistie nici cetățenii care, avînd interdicție de intrare în Rusia, au pătruns ilegal, traversînd teritoriul Republicii Belarus, precum și moldovenii care se află în centrele de detenție provizorie a migranților, în așteptarea unei decizii a instanței judecătorești.

 

Consilierul președintelui i-a îndemnat pe moldovenii care planifică o călătorie în Federația Rusă, dar au anumite probleme cu legea să verifice pe pagina web service.fms.gov.ru dacă se regăsesc în lista persoanelor amnistiate.

 

„Introducînd codul personal, cetățeanul va putea să verifice dacă este inclus în această categorie. Nu trebuie să mergi la vamă și să riști să-ți încerci norocul. Un pic de răbdare, respectarea procedurilor legale și va fi asigurată posibilitatea cetățenilor de a beneficia de amnistie. Insistăm să verificați datele pe site înainte de a planifica plecarea”, a menționat Maxim Lebedinschi.

 

Consilierul prezidențial a subliniat că, în cazul celor aproximativ 250 de mii de cetățeni moldoveni aflați în prezent pe teritoriul Federației, termenul-limită pentru depunerea cererii de legalizare a șederii este 20 martie curent. Aceștia se pot adresa Secției locale a Direcției pentru probleme migraționale a MAI al Rusiei.

 

„După ce le este aplicată ștampila pentru prelungirea șederii, în timp de șapte zile urmează să perfecteze actele corespunzătoare, termenul limită de aflare după aceasta este de 90 de zile. Pentru perfectarea actelor de muncă vor fi puse la dispoziție 30 de zile. Adresarea este posibilă doar în cazul în care cetățenii moldoveni dețin un pașaport valabil”, a adăugat Lebedinschi.

 

În cazul celor aproximativ 17 mii de cetățeni moldoveni cu interdicție de ședere care se află la ora actuală în Moldova, amnistia va fi aplicată doar după ce datele acestora vor fi prelucrate de Serviciul federal de securitate al Rusiei. Amnistierea în cazul acestei categorii de persoane va fi aplicată începînd cu data de 15 martie curent.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.