Poşta
Înregistrare Aţi uitat parola?

UNELE CATEGORII DE IMIGRANȚI SÎNT SCUTITE DE RĂSPUNDEREA DE A LOCUI FĂRĂ ÎNREGISTRARE ÎN RUSIA

25.04.2017
Unele categorii de imigranți sînt scutite de răspunderea de a locui fără înregistrare în Rusia
 

În conformitate cu prevederile art. 19.15.1 din Codul administrativ al Rusiei pedeapsa pentru persoanele care locuiesc ilegal în apartament, este stabilită ca fiind între 2 și 3 mii de ruble. Totodată, e important de remarcat faptul că proprietarii și chiriașii care au comis o asemenea infracțiune, sînt pasibili, de asemenea, de responsabilitate administrativă. În plus, sancțiunile cresc în cazul în care infracțiunea a fost săvîrșită pe teritoriul Moscovei sau Sankt Petersburgului. Așadar, pentru cetățeni acestea vor constitui de la 3 pînă la 5 mii de ruble, iar pentru proprietari și chiriași de la 5 pînă la 7 mii de ruble.

 

De remarcat faptul că persoanele juridice sînt, de asemenea, pasibile de a fi trase la răspundere administrativă pentru infracțiunea în cauză, pedeapsa pentru care constituie între 250 000 pînă la 700 000 de ruble, iar la Moscova și Sankt Petersburg - de la 300 000 pînă la 800 000.

 

Totodată, în lege e prevăzută o clauză, care se referă la cazurile de scutire a cetățenilor de răspundere pentru cazarea în spații de locuit, fără înregistrare. În special, sancțiunile indicate în art. 19.15.1 nu le sînt aplicate cetățenilor care, deși trăiesc într-o locuință fără înregistrare, fiind, de fapt înregistrați ca rezident în aceeași regiune a Federației Ruse. O asemenea excepție există și pentru locuitorii orașului Moscova - lipsa înregistrării la adresa unde locuiește la Moscova nu este o infracțiune, în cazul în care cetățeanul are înregistrare la locul de reședință, chiar dacă într-o altă casă, dar situată pe teritoriul Moscovei și regiunii Moscova. O regulă similară este aplicată în cazul locuitorilor orașului Sankt-Petersburg. Prezența legăturilor de rubedenie constituie, de asemenea, bază pentru legitimitatea locuirii într-o casă fără înregistrare.


De remarcat însă faptul că lipsa înregistrării este permisă numai pentru un anumit cerc de rude, lista cărora nu este completă. În special, nu este o infracțiune să locuiască într-o casă, fără înregistrare, în cazul în care un astfel de cetățean are atribuție la părinți, copii (inclusiv copii adoptați), nepoți, soți, copilul soțului; părinte, bunic, bunică a soțului.
 

Publică un comentariu nou