(FOTO) DIASPORA SPOREȘTE ACTIV GRADUL DE INFORMARE A IMIGRANȚILOR MOLDOVENI

15.05.2017
Gradul de informare a diasporei este în continuă creștere
Foto: facebook.com

Moldovenii de la Roma au organizat cea de-a III-a ediție a întrunirii informative ”EU CUNOSC DREPTURILE MELE”, organizată de către Biroul de Consultanță legală și fiscală (Galia Sava și Michela Cucciari), cu participarea Rețelei Securitatea Activă (Ludmila Posilețcaia).


Evenimentul a avut drept scop sporirea gradului de informare a cetățenilor, a cunoașterii drepturilor și obligațiilor, pentru a evita exploatarea la locul de muncă, a putea beneficia de garanțiile oferite de legislația statului gazdă în domeniul muncii, protecției sociale, sănătății, educației. Încurajînd reprezentanții comunității moldovenești de a promova activ astfel de întruniri.


În cadrul aceluiași eveniment a mai fost prezentată Asociația Întreprinzătorilor Moldoveni din Italia care urmează să devină un punct de referință important pentru cei circa 5000 întreprinzători moldoveni care activează în Italia.


La întrunire au participat numeroși cetățeni moldoveni, dar și reprezentanți ai altor comunități străine din Roma.


În final, participanții au putut degusta vinurile Purcari, oferite de Ambasadă și prezentate de către sommelier-ul Oleg Grossu.


Următoarea întrunire de acest fel va avea loc la Milano, în a doua jumătate a lunii mai.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.