(FOTO) ÎN FEDERAȚIA RUSĂ A APĂRUT PRIMUL POST DE RADIO MOLDOVENESC

22.09.2017
În Federația Rusă a apărut primul post de radio moldovenesc
 

În incinta Casei Naționalităților din Moscova la inițiativa Congresului Industriaşilor si Antreprenorilor din Moldova, cu sprijinul Guvernului Moscovei a avut loc inaugurarea primului post de radio moldovenesc din Federaţia Rusă „Moldova Mea".

 

Deschiderea ceremoniei de inaugurare a fost făcută de către fondatorul postului radio, Președintele „Congresului Industriașilor și Antreprenorilor din Republica Moldova", I.Tikuş, îndemnînd publicul să promoveze în mod activ cultura și tradițiile moldovenești.

 

Diplomații moldoveni prezenți la eveniment au felicitat fondatorii care au venit cu ideea creării acestui post de radio, urîndu-le să aibă un cerc mai larg de ascultători, dar și pe compatrioții moldoveni aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse, cei care acum au posibilitatea de a afla mai multe despre tendințele actuale în societatea și cultura Republicii Moldova.

 

În cadrul programului festiv al evenimentului au participat tineri artiști, care au interpretat cîntecele moldovenești și rusești. Potrivit fondatorilor postului de radio moldovenesc, în direct va suna muzică în diferite limbi în interpretarea artiştilor celebri și mai puţin celebri. Pe lîngă compoziţii muzicale se planifică efectuarea programelor în direct cu invitați din domeniile culturii, educației și științei.

 

Postul de radio moldovenesc "Moldova Mea" poate fi ascultat accesînd linkul RADIO noi.md: http://noi.md/md/radio/

 

Sursa: rusia.mfa.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.