MOLDOVENII CARE MUNCESC ÎN CIPRU VOR BENEFICIA DE PROTECȚIE SOCIALĂ

26.09.2017
Moldovenii care muncesc în Cipru vor beneficia de protecție socială
 

Republica Moldova și Republica Cipru vor semna în viitorul apropiat un acord de cooperare în domeniul protecției sociale a migranților moldoveni.


Subiectul a fost discutat astăzi de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu omologul său din Cipru, Ioannis Kasoulides, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău. Potrivit oficialilor, un asemenea acord este necesar pentru susținerea celor aproximativ 20 de mii de moldoveni care muncesc în Cipru.

 

Miniștrii au mai discutat despre necesitatea încheierii unor acorduri în domeniul justiției şi ordinii de drept, ceea ce va permite cooperarea pe dimensiunea combaterii corupției, a migrației, a crimei organizate și a traficului de persoane. Cel de-al treilea acord vizează recunoașterii bilaterală a calificărilor academice în învățămînt.

 

Cu titlu aparte, interlocutorii au reconfirmat susținerea reciprocă a integrității teritoriale a celor două state. Oficialii s-au referit la rezultatele colaborării dintre țările noastre în domeniul integrării europene. Andrei Galbur a reiterat obiectivele Republicii Moldova anunțate de delegația moldovenească în cadrul participării la sesiunea a 72-a a Adunării Generale ONU de la New York.


De menționat că în anul curent Moldova marchează 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Republica Cipru. Vizita diplomatului cipriot la Chişinău se încadrează în şirul de evenimente dedicate marcării acesteia. 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.