MOLDOVENII CU DUBLĂ CETĂȚENIE VOR PUTEA CĂLĂTORI FĂRĂ VIZE ÎN CANADA

15.11.2017
 

De la 1 decembrie moldovenii cu dubla cetatenie vor avea posibilitatea să calatorească fara vize în Canada


Incepind cu data de 1 decembrie 2017, autoritățile canadiene intenționează să elimine cerința obligativității vizelor pentru detinatorii pasapoartelor românești care vor călători în Canada pentru șederi de maximum 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoștințelor sau pentru prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor), indiferent de tipul pașaportului deținut.

 

Decizia autorităților canadiene constituie etapa finală a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru detinatorii pasapoartelor românesti, început la 1 mai a.c., cind anumite categorii de cetățeni au început să beneficieze de acest regim (deținătorii unei vize de rezidență temporară în Canada în ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA).

 

Astfel, persoanele care intenționează să intre în / tranziteze Canada pe calea aerului dupa 1 decembrie 2017 trebuie să obțină în prealabil o autorizație electronică de călătorie (Electronic Travel Authorization – eTA).

Informații suplimentare:

Autorizația electronică de călătorie (eTA) reprezintă o cerință obligatorie pentru toți cetățenii străini exonerați de obligativitatea deținerii vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizația electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de 5 ani (sau, după caz, pînă la expirarea valabilității pașaportului). Obținerea autorizației electronice de călătorie se va putea realiza doar online, accesând www.Canada.ca/eTA-Romania.

 

Data și ora exactă la care autorizația electronică de călătorie (eTA) va fi accesibilă cetățenilor vor fi comunicate suplimentar de către autoritățile canadiene.

 

Menționăm că pentru obținerea autorizației electronice de călătorie și, ulterior, pentru accesul pe teritoriul canadian, cetățeanul trebuie să aibă un pașaport valabil, indiferent de tipul acestuia (pașaport simplu electronic, pașaport simplu, pașaport simplu temporar, pașaport diplomatic și pașaport de serviciu).

 

Persoanele care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (autoturism, autobuz, tren) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră), dupa data de 1 decembrie 2017, trebuie să dețină doar un pașaport valabil, fără a mai fi necesară obținerea autorizației electronice de călătorie (eTA).

 

Cei care intenționează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să exercite activități de muncă, indiferent de durată, trebuie să obțină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

 

Mai multe informații referitoare la condițiile de călătorie în Canada se pot regăsi accesînd următorul link

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.