CANADA A RELUAT PROGRAMUL PENTRU IMIGRAȚIA PĂRINȚILOR, BUNICILOR

15.01.2018
 

Formularul online “Interest to Sponsor" este disponibil din 2 ianuarie 2018.
 

Acele persoane care doresc să-și sponsorizeze părinții, bunicii în anul 2018, trebuie, în primul rînd, să completeze acest formular, care va fi disponibil pînă pe 1 februarie 2018.

 

Trimiterea formularului “Interest to Sponsor" este primul pas pentru participarea la Programul părinți și bunicii (PGP), care le permite anumitor cetățeni canadieni și rezidenților permanenți să-și sponsorizeze părinții și bunicii să emigreze în Canada, în calitate de rezidenți permanenți.

 

 În legătură cu noile reguli, care au intrat în vigoare anul trecut, IRCC selectează potențialii sponsori aleatoriu, din materialele transmise, prin intermediu formularului online “Interest to Sponsor" și îi invită pe acei aleși să depună solicitarea de sponsorizare a părinților și bunicilor lor.

 

Toate persoanele care au prezentat formularul online vor fi anunțate, dacă au fost invitate sau nu. Invitații vor avea la dispoziție 90 de zile, pentru a depune cererea completată, inclusiv toate documentele justificative.


Cerinţe

 

Pot prezenta formularul numai acei care îndeplinesc cerințele de eligibilitate.


Pentru a fi eligibili să-și sponsorizeze părinții, bunicul și bunica, solicitanții trebuie:

Să aibă cel puțin 18 ani;
Să dețină cetățenie canadiană sau dreptul la ședere permanentă;

Dacă doriți să vă sponsorizați părinții, bunicii și să veniți în Canada ca rezident permanent, trebuie:

Să corespundeți anumitor cerințe privind veniturile.

Sponsorul trebuie să semneze o obligație de rambursare a oricăror prestații sociale, în cazul în care membrul familiei sponsorizat va dori să le obțină vreodată.

 

Sponsorul trebuie să demonstreze existența venitului minim necesar pentru ultimii 3 ani, cu confirmarea plății impozitelor pentru venitul primit (în cazul căsătoriei, poate fi luat în considerare venitul total al familiei).
Sponsorul și ruda sponsorizată trebuie să semneze un acord, care îl obligă pe sponsor să ofere sprijin financiar persoanei sponsorizate, pe un termen de pînă la 20 de ani.


Potențialii sponsori, care locuiesc în Quebec, trebuie, de asemenea, să semneze documentul "de asumare a obligației" cu provincia.


Super Visa
PGP nu este singura opțiune pentru imigrarea părinților și bunicilor în Canada. Super Visa este o viză cu intrări multiple, care le permite părinților, bunicilor să intre în Canada ca vizitatori pe termen lung. Deținătorii de Super Visa pot rămîne în Canada pînă la doi ani de la intrarea inițială, viza fiind valabilă pînă la 10 ani. Astfel, părinții dvs. vor putea trăi împreună cu dvs. timp de 1,5 ani, de exemplu, apoi să plece din Canada și să intre înapoi, pentru a se afla la voi pînă la 2 ani. Și așa de mai multe ori.


Sursa: cicnews.com
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.