MOLDOVA A SEMNAT CU ÎNCĂ O ȚARĂ UN ACORD PRIVIND CĂLĂTORIILE FĂRĂ VIZĂ

05.03.2018
 

Republica Moldova și Federația Sfîntul Kitts și Nevis au semnat Acordul interguvernamental privind eliminarea obligativității vizelor pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, oficiale, de serviciu și pașapoarte obișnuite.

 

Conform documentului, cetățenii Moldovei și cei din Sfîntul Kitts și Nevis care au un pașaport valabil diplomatic, oficial, de serviciu sau obișnuit vor putea să se afle fără viză în cealaltă țară semnatară a Acordului (intrare, ieșire, tranzit) nu mai mult de 90 de zile în decurs de 180 de zile de la data primei intrări.

 

Abolirea regimului de vize între țări va permite dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare, extinderea relațiilor comerciale și economice, culturale, științifice și turistice.


Federația Sfîntul Kitts și Nevis este un stat în Marea Caraibelor de Est format din două insule – St. Kitts și Nevis, legate de Antilele Mici, și este cel mai mic stat din emisfera vestică, atît după teritoriu, cît și după populație.

Potrivit datelor ONU, în 2016 numărul total de cetățeni ai Federației Sfîntul Kitts și Nevis era de 56 de mii. În același timp, PIB-ul țării era de 852 de milioane de dolari. Cetățenii Federației au acum posibilitatea de a călători fără vize în peste 100 de țări din lume.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.