CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA VOR PUTEA MUNCI LEGAL ÎN BULGARIA

21.06.2018
 

Cetățenii Republicii Moldova vor putea munci legal în Bulgaria după ce astăzi ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a semnat la Sofia, cu omologul său bulgar, Acordul privind Reglementarea migrației de muncă.

 

Potrivit datelor Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, documentul va reglementa procedura de angajare în cîmpul muncii a cetăţenilor din ambele state. Instituțiile responsabile de implementarea Acordului sînt Agențiile pentru ocuparea forței de muncă din ambele state, care vor identifica ofertele de muncă depuse de către angajatori și vor selecta candidații potriviți.

 

La rîndul lor, angajatorii se obligă să acopere costurile de deplasare și acomodare, precum și să achite salariile în aceleași condiții ca și lucrătorilor locali. Informații pentru cetățenii Moldovei cu domiciliul în Japonia Tratatul a fost încheiat pe un termen de cinci ani, cu prelungire ulterioară automată pe o perioadă de trei ani. Conform datelor oficiale, în anul 2016, pe teritoriul Bulgariei se aflau 5147 de cetățeni moldoveni, iar în Republica Moldova, cu pașaport bulgar au sosit 23 de cetățeni. Republica Moldova are încheiate şapte Acorduri în domeniul migrației de muncă: cu Ucraina, Rusia, Azerbaidjan, Belarus, Italia, Israel și Franța.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.