CHIȘINĂUL A STABILIT UN PLAN DE ACȚIUNI CA URMARE A INTRODUCERII STĂRII DE RĂZBOI ÎN UCRAINA

28.11.2018
 

Autoritățile de la Chișinău spun că Republica Moldova nu este afectată de instaurarea stării de război în unele regiuni ale Ucrainei.

 

Totuși Chișinăul deschide o linie verde pentru cetățeni care pot să se informeze, în plus a fost creat un grup de lucru care discută în permanență cu autoritățile de la Kiev. 

 

Anunțul a fost făcut de premierul Filip în cadrul unui briefing de presă după o ședință care a avut loc astăzi la Guvern. „Rugăm cetățenii moldoveni care traversează frontiera cu Ucraina să manifeste maximă prudență și să fie pregătiți pentru verificări suplimentare din partea autorităților ucrainene. În cazul în care au întrebări sau neclarități pot apela numărul de telefon deschis la linia verde: 022 259717, disponibilă 24 de ore din 24. Cetățenii din afara țării se pot adresa la misiunile diplomatice din apropiere”, a declarat Filip.

 

Filip a adăugat că a fost creat un grup de lucru care va monitoriza situația non-stop și va purta discuții cu autoritățile ucrainene. „Grupul de lucru este condus de vicepremierul Cristina Lesnic și mai fac parte reprezentanți de la MAI, Ministerul Apărării, MAEIE, Biroul de Reintegrare, Poliția de Frontieră, Serviciul VAM și SIS. Un lucru este clar, aceste lucruri nu contribuie la aplanarea conflictului dintre Federația Rusă și Ucraina. Noi sîntem îngrijorați de acțiunile Federației Ruse care afectează securitatea în regiune și sîntem alături de colegii de la Kiev”, a adăugat premierul. Amintim că autoritățile de la Chișinău a „condamnat acțiunile unilaterale și provocatoare ale Federației Ruse” în strîmtoarea Kerci care leagă Marea Azov cu Marea Neagră.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.