ANUNȚ IMPORTANT PENTRU MOLDOVENII CARE CĂLĂTORESC ÎN/DIN TURCIA

07.12.2018
 

În atenția cetățenilor Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Turcia.

 

Autoritățile Turciei au anunțat programul de tranziție pentru noul aeroport Istanbul, după cum urmează:

Procesul preluării activităților și zborurilor Aeroportului Istanbul Atatürk de către Noul Aeroport Istanbul (LTFM) va începe la 30 decembrie 2018, și se va termina la 31 decembrie 2018, 21:00.

 

După data de 31 decembrie 2018, ora 21:00, Aeroportul Istanbul Atatürk va fi închis curselor aeriene pentru zborurile comerciale interne și internaționale programate și neprogramate, fiind deschis doar pentru zborurile cargo, de mentenanță și tehnice, aviație generală, zboruri business, pentru zborurile aeronavelor de stat și a celorlalte zboruri permise de Autoritatea Aeronautică a Turciei.

 

Pentru a reduce posibilitatea apariției posibilelor probleme, pentru fluidizarea curselor aeriene și pentru siguranța și calitatea serviciilor de zbor pentru Noul Aeroport Istanbul (LTFM), după data de 31 decembrie 2018 21:00, capacitatea de trafic pentru Aeroportul Istanbul Atatürk va fi de 5 decolări, respectiv 5 aterizări, în total 10 zboruri pe oră.

 

În primele 7 zile după data de 31 decembrie 2018 21:00 UTC, în măsura în care va fi necesar, vor fi luate măsuri suplimentare pentru fluidizarea curselor aeriene.

 

Cetățenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara și al Consulatului General al Republicii Moldova la Istanbul.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.