ÎN CE MĂSURĂ VOR AVEA DE SUFERIT MOLDOVENII DUPĂ BREXIT

11.12.2018
 

Ambasadoarea Marii Britanii în R. Moldova, Lucy Joyce, a declarat că după ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană atitudinea Londrei faţă de R. Moldova nu se va schimba.

 

De asemenea, ambasadoarea britanică a dat asigurări că moldovenii din Marea Britanie nu vor fi afectați dramatic. Declarațiile au fost făcute la o reuniune de bilanț de an a organizațiilor de caritate britanice care activează în R. Moldova. „Marea Britanie a fost foarte implicată în țările Parteneriatului Estic, grupul statelor de la hotarul estic al Uniunii Europene şi asta nu se va schimba după 29 martie anul viitor, deci vom fi în continuare prezenți. Ambasada în ultima perioadă s-a extins, prin urmare nu este justificat să ne retragem, dimpotrivă vom deveni mai implicați.

 

Da, vom fi în afara UE, dar sperăm în continuare să menținem puternice parteneriatele pe care le avem inclusiv în interiorul UE”. În acest an Guvernul Marii Britanii a investit în R. Moldova doar prin Fondul de Bună Guvernare 4 milioane dolari SUA. Pe lîngă acest sprijin oferit Chişinăului, există însă o contribuție nevăzută a celor peste 50 de organizații de caritate britanice ce activează în R. Moldova şi care colectează bună parte din fonduri din mediul de afaceri britanic sau de la companii moldo-britanice.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.