ELIBERAREA PILOȚILOR: MAE-UL RUS ACUZĂ AUTORITĂȚILOR DE LA CHIȘINĂU CĂ FAC CIRC

19.02.2019
 

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a calificat drept un circ ambulant demersurile Republicii Moldova, prin care a condamnat atitudinea Moscovei față de situația cu piloții moldoveni. „Oamenii cumsecade prezintă în aceste situații mulțumirile acelui stat care a eliberat cetățenii.

 

Unii dintre politicienii moldoveni au pierdut chipul omenesc, încît au transformat eliberarea oamenilor într-un circ ambulant. Asta e sistemic”, au declarat surse din cadrul MAE rus pentru Agenția Federală de Știri „Riafan”

 

Se menționează că autoritățile moldovene au adresat demersuri la cîteva organizații internaționale, pe motiv că reprezentanții MAEIE nu s-au putut întîlni mai mult timp cu cei doi piloți moldoveni care au fost eliberați din captivitate și aduși la Moscova, scrie Riafan. „Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a comunicat unor organizații internaționale despre inadmisibilitatea acțiunilor Federației Ruse față de cei doi piloți moldoveni, care au fost eliberați recent din captivitatea din Afganistan și transportați la Moscova”, se menționează în comunicatul celor de la MAE rus.

 

Autoritățile din Moldova au expediat asemenea adresări către Direcția Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, oficiul comisarului european pentru probleme de justiție, oficiul central al Amnesty International, dar și Comisarului pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.