PROMISIUNILE FĂCUTE DE MINISTRUL NICU POPESCU LA ZILELE DIASPOREI

17.08.2019

 

 

Cetățenii care au participat la „Zilele Diasporei 2019”, eveniment organizat astăzi la Palatul Republicii, au aflat detalii despre acțiunile pe care le-a demarat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru a face cît mai accesibile și rapide serviciile consulare.

 

Despre asta le-a vorbit ministrul Nicu Popescu, prezent la eveniment. Oficialul a făcut și mai multe promisiuni cetățenilor moldoveni stabiliți în străinătate. „Vom reduce de două ori termenul de aşteptare pentru acordarea documentelor moldoveneşti în cadrul misiunilor diplomatice. Discutăm cu mai multe țări partenere pentru reducerea prețurilor la roaming, ca peste un timp, să nu mai primim sms la hotar cu prețuri enorme pentru utilizarea serviciilor de telefonie. Am luat măsuri ca diaspora să aibă acces permanent la ambasadorii Republicii Moldova, pentru că ei sînt trimişi peste hotare în slujba cetățeanului.

 

Nu voi tolera ca unii ambasadori să continuie să trăiască în „turnuri de fildeş”, departe de problemele oamenilor. Vom promova cu intensitate diplomația economică, pentru o mai bună prezență a țării noastre pe plan economic internațional, precum şi atragerea investițiilor străine”, a enumerat Nicu Popescu, într-o postare pe facebook, toate promisiunile pe care le-a făcut la „Zilele Diasporei 2019”.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.