S-A AFAT CÎND GERMANIA REDESCHIDE GRANIȚA PENTRU TURIȘTI

27.05.2020

 

 

Guvernul german intenţionează să retragă din 15 iunie avertizările de călătorie în scop turistic către 31 de ţări europene dacă situaţia legată de noul coronavirus o va permite, a relatat marţi revista Focus, care a citat dpa, informează Reuters.


Executivul german urmează să adopte miercuri un document conform căruia vor fi permise călătoriile către celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene şi către Regatul Unit, precum şi către cele patru ţări non-membre UE aflate în spaţiul Schengen - Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, transmite Agerpres.ro.

 

La 18 mai, ministrul de externe german Heiko Maas a anunţat că Berlinul speră să relaxeze o avertizare de călătorie privind toate deplasările peste hotare în scop turistic, măsură care este în vigoare pînă la 15 iunie.

eventive.

Pregătit de cancelaria de la Berlin, acest document, care trebuie să fie discutat cu cele 16 landuri regionale, prevede mai ales menţinerea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri între persoane.

 

Pînă la zece persoane - sau două familii - vor putea să se reunească "la domiciliu în camere închise" sau "în spaţii publice", potrivit acestui proiect de rezoluţie.

 

Documentul va fi publicat în contextul în care două landuri din estul ţării vor să ridice începînd din 6 iunie aproape toate restricţiile, fapt care a generat îngrijorare în restul ţării.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.