EUROPA A ÎNCHIS HOTARELE PENTRU MOLDOVENI

04.06.2020

 

 

Concediile de vară ale moldovenilor depind anul acesta de situația epidemiologică din ţară, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.


Grecia, Bulgaria, Italia, Turcia și Spania, țări în care moldovenii obișnuiau să-şi petreacă vacanțele de vară, şi-au deschis graniţele pentru turişti, transmite publika.md.


Deocamdată însă, din cauza numărului mare de îmbolnăviri zilnice de COVID-19 din țara noastră, moldovenii nu sînt primiţi în aceste ţări.
Aşa că agenţiile de turism de la noi oferă rezervări după data de 1 iulie.

 

”După cum mi-au spus operatorii străini, ei de asemenea studiază situația din țară, care este situația în țară la noi, cîte cazuri de îmbolnăviri pe zi sînt. Asta nu e doar la noi în țară, dar în toată lumea”, a spus administratorul unei agenții de turism, Nina Belei.

 

”Acum se rezervă Grecia, din 3 iulie, pentru că toți caută ceva mai retras, caută vile, caută stațiuni puțin aglomerate, iar această destinație permite acest tip de vacanță”, a menţionat directorul unei agenții de turism, Ion Curmei.

 

Operatorii spun că dacă se va da undă verde turiştilor moldoveni după 1 iulie, majoritatea plecărilor organizate ar putea fi efectuate cu autocarul. Agenţiile sînt pregătite să asigure respectarea tuturor normelor sanitare: măsurarea temperaturii, purtarea obligatorie a măştii pînă la destinaţie şi punerea la dispoziţie a substanţelor dezinfectante.

 

Pachetele turistice vor fi însă mai scumpe cu 15-20 la sută, spun reprezentanţii agenţiilor, deoarece hotelurile ar fi majorat preţurile.

 

Pentru o săptămînă în Turcia, preţurile încep de la 600 de euro, iar pentru Grecia de la 250 la 400 de euro de persoană. Pentru Bulgaria, tariful ajunge la 300 de euro de persoană.

Mai multe ţări au anunţat că vor renunţa anul acesta la sistemul all-inclusive pentru a evita aglomeraţia.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.