ALERTĂ DE CĂLĂTORIE ÎN GRECIA

02.07.2020

 

 

La 30 iunie, autoritățile elene au anunțat hotărîrea de aliniere la recomandarea Uniunii Europene de prelungire, începînd cu 1 iulie, pentru o perioadă de doua săptămîni, a interdicțiilor temporare de intrare pe teritoriul Greciei a cetățenilor străini, din țările non-UE, pentru călătoriile neesențiale, cu scopul diminuării efectelor răspîndirii pandemiei COVID-19.


Excepția de la prezenta decizie vizează următoarele state: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelanda, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Tailanda, Tunisia, Uruguay și China sub rezerva confirmării reciprocității.

Potrivit autorităților elene la un interval de două săptămîni, în baza observațiilor situației epidemiologice și în conformitate cu recomandările Uniunii Europene, lista țărilor non-UE din cadrul cărora pasagerii vor putea călători în Republica Elenă va fi actualizată.


Pentru situații excepționale – accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepții cetățenii pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei +30 699 793 9458. La acest număr NU se fac programări și nu se oferă informații de ordin consular.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.