CÎND ȘI ÎN CE CONDIȚII STRĂINILOR LI SE VA MAI PERMITE SĂ INTRE ÎN RUSIA

14.07.2020

 

 

Începînd cu 15 iulie, Rusia va anula izolarea obligatorie de două săptămîni pentru cei care sosesc în țară.


Potrivit ria.ru, informația a fost făcută publică de șefa Rospotrebnadzor, Ana Popova.

 

Astfel, acum cetățenii străini au nevoie de un document în rusă sau engleză, care să confirme rezultatul negativ al testului de coronavirus, efectuat cu cel puțin 3 zile înainte de a ajunge în Rusia.


Totodată, și cetățenii ruși vor putea arăta rezultatele unui test de coronavirus sau îl vor putea face deja acasă. Dacă cei care vor sosi în Federația Rusă nu vor avea un astfel de test, atunci vor avea la dispoziție 3 zile pentru a-l efectua.
Anterior, Rospotrebnadzor a propus reluarea comunicării aeriene cu 13 țări și anume: Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Danemarca, Finlanda, Ungaria, Olanda, Norvegia, China, Sri Lanka, Vietnam și Mongolia.

 

La rîndul său, vicepremierul Tatiana Golicova a numit condițiile pentru reluarea zborurilor în alte țări. Ea a spus că incidența coronavirusului în acele țări ar trebui să fie de aproximativ 40 la 100 de mii de populație. Astfel de cifre ar trebui să se mențină în țară timp de 14 zile, adică perioada de incubație. Creșterea medie zilnică a numărului de infectați și rata de răspîndire a bolii în astfel de state nu trebuie să depășească un procent.

 

Rusia a oprit cursele aviatice regulate și charter cu alte țări din 27 martie. În prezent, excepție fac doar zborurile care-I aduc pe ruși din străinătate, precum și cele de marfă, poștale, sanitare și alte cîteva zboruri.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.