NOI REGULI DE CĂLĂTORIE PENTRU MOLDOVENI ÎN ESTONIA

16.02.2021

 

 

Guvernul Estoniei a introdus, începînd cu 15 februarie 2021, unele modicari privind restricțiile de circulație, potrivit cărora autoizolarea obligatorie nu se aplică pasagerilor care sosesc în Estonia dintr-o țară a Uniunii Europene sau din Spațiul Economic European, sau spațiul Schengen sau o țară inclusă pe lista comună a UE cu o rată de infecție sub 150 de persoane la 100 000 locuitori.


Limita respectivă este revizuită săptămînal, în fiecare zi de vineri, iar noile restricții vor intră în vigoare începînd cu ziua de luni a următoarei săptămîni, transmite protv.md.


Persoanele care sosesc în Estonia din statele în care rată de infectare COVID-19 este mare, trebuie testate atît înainte, cît și după intrarea în Estonia. Începînd cu 25 ianuarie 2021, persoanele care sosesc în Estonia din statele cu o rată de infecție mare și care doresc să fie scutite de la cerința de autoizolare, li se va cere să facă un test COVID-19.


Persoanele care doresc să fie scutite de obligația de a se autoizolă timp de 10 zile la sosirea lor în Estonia, trebuie să fie supuse testării coronavirus cu pînă la 72 de ore înainte de a ajunge în Estonia. Un al doilea test poate făcut în Estonia nu mai devreme decît în a șasea zi de la primul test făcut în străînătate. O persoană va scutită de obligația de autoizolare de 10 zile dacă rezultatele ambelor teste sînt negative.

 

Persoanele care nu au fost testate pentru COVID-19 cu pînă la 72 de ore înainte de a ajunge în Estonia pot face primul test imediat după sosirea lor în Estonia și al doilea test nu mai devreme decît în a șasea zi de la primul test. Autoizolarea de 10 zile poate încheiată mai devreme dacă rezultatele ambelor teste sînt negative. Începînd cu 15 februarie, cei care ajung în Estonia (inclusiv cetățenii și rezidenții estonieni) și care vin din țările europene care au înregistrate un număr cumulat de teste pozitive ale virusului de peste 150 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, trebuie să rămînă în izolate.

 

Obligația autoizolarii nu se extinde la cazurile în care cifra respectivă este mai mică de 150.

 

Categoriile exceptate: (cărora li se permite intrarea în țară): diplomații străini, furnizorii de servicii vitale, angajații responsabili de transportul de pasageri și mărfuri.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.