TURCIA AR PUTEA SĂ RIDICE OBLIGATIVITATEA EFECTUĂRII TESTULUI PCR PENTRU TURIȘTI

11.05.2021

 

 

Turcia și-a propus să atragă cît mai mulți vizitatori, anul acesta. Tocmai de aceea, autoritățile din Turcia se gîndesc să ridice obligativitatea efectuării testului PCR pentru turiști.


Așadar, turiștii ar putea merge în vacanță în Turcia fără test PCR chiar mai devreme de 1 iunie, după cum a declarat Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia.


El a precizat că pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar pînă la sfîrşitul lunii, autoritățile vor decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turişti. De la 1 iunie, Turcia ar putea trece la liste de acces pe culori (gălbenă, roşie, verde etc.), în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus din ţările respective.


Autoritățile din Turcia și-au propus ca anul acesta să primească 7,4 milioane de turiști, ceea ce ar reprezenta doar 50% din volumul primit în anul 2019, cînd nu era pandemie de coronavirus, dar dublu față de anul 2020.

 

Oficialul turc spune că ţara lui se pregăteşte să accepte persoanele vaccinate în ţară fără alte condiţii, însă nu s-a decis dacă va fi recunoscut sau nu pașaportul de vaccinare la care lucrează Uniunea Europeană. Situația epidemiologică este una destul de bună și în Turcia. În anul 2020 s-au depistat în Antalya în total 3.500 de turişti cu COVID-19 din 3,5 milioane, în condiţiile în care nu se cerea test PCR pentru intrarea în ţară, iar în acest an, la un flux de circa un milion de turişti, numărul celor depistaţi cu noul coronavirus nu a ajuns la 1.000 de persoane.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.