SĂ NU FACI ASTA CU PIELEA TA! TOP-5 MITURI DESPRE ÎNGRIJIREA TENULUI

05.10.2021

 

 

Menținerea frumuseții și tinereții tenului este una dintre cele mai importante preocupări pentru majoritatea femeilor. Pe cât de popular este subiectul, pe atât de multe informaţii, sfaturi şi recomandări vin din toate părțile. Așa că este foarte greu să distingi între falsuri și adevăruri despre îngrijirea pielii.

Ştiinţa să facă lumină! – ne-am spus noi şi, alături de dermatologul principal „Viorica-Cosmetic” , Corina Pocnea, am decis să demontăm cele mai „înrădăcinate” mituri de beauty.

Mit 1: Apa micelară nu se clăteşte

Un mit care a apărut dintr-o abordare total greşită a etapei de curăţare a tenului. A clăti sau nu a clăti este o întrebare valabilă doar în cazul în care folosirea apei micelare este urmată de aplicarea imediată a loţiunilor tonice sau, şi mai grav, a cremelor (serurilor). Suntem convinşi că tu nu faci aşa!

Corina Pocnea, dermatolog principal „Viorica-Cosmetic”:„Un ritual de curăţare corect constă în înlăturarea machiajului cu apa micelară şi purificarea pielii cu gel sau spumă de curăţare. Asta pentru că în urma demachierii, oricât de riguroasă ar fi, pe ten rămân surfactanți, celule moarte, resturi de machiaj și alte reziduuri, care pot irita tenul şi cauza inflamaţii. Mai mult decât atât, pot bloca următorul pas din rutina de îngrijire, în condiţiile în care ingredientele active din creme și serumuri nu au cum să își facă efectul maxim. De aceea recomand insistent curăţarea tenului în 2 etape pentru a elimina orice impurități.”

Dacă vrei să fii sigură că ţi-ai curăţat tenul ca la carte, după aplicarea apei micelare foloseşte Gelul Purifiant „Viorica Vie” – un produs universal pentru rutina de îngrijire de dimineață și de seară care lasă pielea perfect curată și lipsită de iritații. Formula non-agresivă îndepărtează eficient impuritățile, excesul de sebum și urmele de machiaj, fără a usca excesiv pielea și fără a afecta pH-ul natural.


OFERTĂ SPECIALĂ: Doar în octombrie, Viorica îți oferă –25% REDUCERE la orice cumpărătură de minim 3 produse de îngrijire facială Viorica Vie! Oferta este valabilă online și în magazinele specializate. Detalii aici.
 

Mit 2: Crema de zi poate fi folosită noaptea şi invers

Afirmaţia e corectă doar dacă vorbim despre o cremă hidratantă obişnuită. În caz că ţi-ai propus să ţinteşti nevoile specifice ale tenului tău, nu e cazul să economiseşti.

Crema de zi are, de regulă, textură lejeră care se absoarbe uşor – pentru a fi o bună bază pentru make-up. Majoritatea cremelor de zi oferă protecţie solară (SPF) şi antioxidantă, având în vedere că pe parcursul zilei, pielea este expusă poluării şi radiațiilor UV.

Corina Pocnea, dermatolog principal „Viorica-Cosmetic”: „Noaptea, necesităţile tenului sunt cu totul altele: pielea se regenerează intensiv şi este mult mai receptivă la substanţele active din produsele cosmetice. Iată de ce o cremă de noapte va avea o compoziţie mai generoasă, în special în compuşi anti-age, pentru unii dintre ei existând recomandări de utilizare exclusiv în orele nocturne.”

Formula ultraconcentrată a Cremei Regenerante de noapte „Viorica Vie” a fost creată pentru a ajuta celulele să se reînnoiască și să-și suplinească rezervele de substanțe vitale care s-au epuizat peste zi.

 

 

Mit 3: Crema cu SPF se aplică doar în zilele însorite

Chiar şi într-o zi noroasă, cel mai periculos tip de radiaţie ultravioletă – UVA – ajunge pe Pământ, penetrând hainele subțiri și sticla. Cel mai vulnerabil este tenul pentru că este expus 100%.

Corina Pocnea, dermatolog principal „Viorica-Cosmetic”:„Razele UVA nu provoacă arsuri, ci pătrund adânc în piele, dispersându-se în dermă. Acestea produc mutaţii în ADN-ul celulelor, care duc la formarea de riduri şi predispun la dezvoltarea cancerului de piele. Regula e simplă: foloseşte protectie solară cu spectru larg (UVA+UVB) în fiecare zi şi reaplic-o pe parcurs în funcţie de indicatorul SPF.”

Crema-gel Hidratantă SPF 20 „Viorica Vie”este scutul perfect care protejează pielea împotriva provocărilor urbei anul împrejur. Previne fotoîmbătrânirea și distrugerea celulelor sănătoase ale pielii de către radicalii liberi, menține un nivel optim de hidratare al tenului.

Mit 4: O curăţare eficientă dă senzaţia de piele care strânge

Dacă după curăţarea tenului simţi o senzaţie acută de dinsconfort, să ştii că foloseşti un produs prea agresiv cu pielea. Pe termen lung, ai putea să te confrunţi cu deshidratare, riduri mai vizibile şi chiar episoade de iritaţii. De vină sunt surfactanţii agresivi (SLS sau SLES), parabenii, coloranţii artificiali şi alte ingrediente chimice dure.

Corina Pocnea, dermatolog principal „Viorica-Cosmetic”:„Evită-le. Citeşte atent etichetele şi alege formule echilibrate, cu un pH potrivit tenului, care să îngrijească pielea chiar la etapa de înlăturare a impurităţilor. Fii sigură, un produs cu o compoziţie delicată poate îndepărta eficient praful, sebumul sau resturile de make-up. Bineînţeles, cu condiţia că respecţi toţi paşii din rutina de curăţare.”

 

 

Include în acest ritual Spuma Purificatoare „Viorica Vie” care e atât de blândă, încât poate fi cu încredere folosită de posesoarele de ten sensibil. Combinația perfectă dintre complexul antioxidant patentat din semințe de struguri ViephenolTM și alte 4 extracte naturale înlătură delicat impuritățile și are grijă de ten, calmându-l şi protejându-l.

Mit 5: Tenul gras nu are nevoie de creme

Corina Pocnea, dermatolog principal „Viorica-Cosmetic”:„Aplicarea unei creme care nu răspunde nevoilor tenului gras poate crea un oarecare disconfort posesoarelor acestui tip de piele. Totuşi, nu poate fi nimic mai greşit decât renunţarea la îngrijirea elementară – la hidratare. Mai mult, probabil vei fi uimită să afli că excesul de sebum poate fi consecinţa unui ten deshidratat. Pielea resimte lipsa hidratării și încearcă să suplinească acest deficit, dictând glandelor sebacee să lucreze în exces.”

Ca să nu accentuezi luciul inestetic, optează pentru o cremă de zi cu textură uşoară, cum ar fi Crema Ultrahidratantă „Viorica”, care reglează echilibrul hidric, îmbunătăţeşte elasticitatea şi nu încarcă tenul.

Ai grijă de tenul tău! Descoperă produsele pe www.viorica.md!

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.