ZILE NUMĂRATE PÎNĂ LA REVELION! UNDE VOR MERGE MOLDOVENII ÎN VACANȚĂ

02.12.2021

 

 

Au rămas zile numărate pînă la sărbătorile de Crăciun și Revelion, așa că unii moldoveni și-au făcut deja planuri de călătorie. Și în acest an, destinațiile exotice sînt pe listele celor dornici de senzații inedite, și asta în pofida faptului că prețurile au mai crescut. Dar au de unde alege și cei care vor odihnă activă la preț rezonabil.


Cei mai mulți optează pentru o vacanță la munte, mai aproape de casă și mai în siguranță, dat fiind că sîntem, totuși, în pandemie, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.


Pe domnul Ion l-am întîlnit în fața unei agenții de turism. Bărbatul ne-a povestit că a venit recent de la muncă de peste hotare și a decis ca, în acest an, să petreacă sărbătorile într-un mod mai deosebit. Deși nu a rezervat din timp biletele de călătorie speră să mai găsească o ofertă avantajoasă și să plece în Egipt. Banii nu sînt o problemă, spune el, important e să petreacă sărbătorile frumos.

„ – Am fost plecat peste hotare. Acum am revenit și vrem să ne odihnim puțin.”


„ – Cam cît sînteți gata să scoateți din buzunare?

– Eu știu, cît a costa, plus să mai luăm ceva deasupra. Cred că o mie, o mie și ceva.”

Nu e singurul care se gîndește să plece în Egipt, în acest an. Destinațiile exotice, nisipul auriu și vremea caldă ademenesc tot mai mulți moldoveni.

„ – Eu aș prefera personal marea și soarele.

– În Egipt, Maldive, unde doriți să mergeți?

– Ei da unde? În Egipt cred că, prețul e mai convenabil și mai rezonabil aș spune.”

Prețurile pentru destinațiile exotice au mai crescut, în ultimul an, recunosc reprezentanții agențiilor de turism. De aceea, moldovenii se gîndesc bine, înainte de a plăti banii. Totuși, pentru perioada sărbătorilor de iarnă cele mai populare destinații rămîn a fi stațiunile montane din Ucraina și Romînia. Aici, preţul pentru un sejur de 3-5 zile zile, care include transportul şi perfectarea actelor necesare, variază între 150 și 500 de euro pentru o zi. Asta în funcţie de condiţiile oferite de pensiuni sau hoteluri, dar evident, depind şi de preferințele clienților.

„Desigur cele mai solicitate destinații sînt Romînia și Ucraina. Deoarece și prețurile sînt mai mici și numărul de zile disponibile sînt mai puține și mult mai aproape de Republica Moldova.”

Un factor important pentru a selecta destinația pentru vacanța de Crăciun sau Revelion sînt în acest an și condițiile de protecție împotriva Covid 19. În timp ce unele țări și hoteluri acceptă turiștii doar cu testul PCR, altele cer obligatoriu ca persoanele să fie vaccinate.

„În Romînia, 95 de procente din hoteluri cer strict certificatul de vaccinare, pe cînd în Bukovel, deocamdată, ne acceptă și cu testul PCR.”

În acest an, rezervările pentru vacanțele de iarnă au crescut dublu față de anul 2019, ne-au spus reprezentanții unor agenții de turism. Motivul ar fi dorința moldovenilor de a se odihni, după ce, în 2020, situația a fost incertă, iar oamenii au preferat să petreacă sărbătorile acasă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.