CHINA REIA ELIBERAREA TUTUROR TIPURILOR DE VIZE, PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ULTIMII TREI ANI

15.03.2023

 

 

China a anunțat că, pentru prima dată în ultimii trei ani de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, își va redeschide granițele pentru turiștii străini, reluînd eliberarea tuturor tipurilor de vize începînd cu 15 martie, relatează cursor.


Despre acest lucru a anunțat Reuters.
Anularea acestei ultime măsuri de control la frontieră, impusă pentru a proteja împotriva COVID-19, a venit după ce autoritățile Chinei au declarat luna trecută victoria asupra recentului focar al virusului.

Stimularea sectorului turistic ar trebui să contribuie la restabilirea economiei de 17 trilioane de dolari, care în 2022 a cunoscut una dintre cele mai lente creșteri din aproape jumătate de secol.

Regiunile din China care nu aveau nevoie de vize înainte de pandemie, vor reveni la regmul de intrare fără viză, a declarat Ministerul Afacerilor Externe. Printre acestea se numără insula turistică sudică Hainan și navele de croazieră care trec prin portul Shanghai.


Va fi reluată intrarea fără viză și la Centrul de producție Guangdong pentru străinii din Hong Kong și Macao.

Ministerul a mai spus că și străinii care au vize eliberate înainte de 28 martie 2020 și care sînt încă valabile vor putea intra în China.

"Reluarea depunerii cererilor pentru toate tipurile de vize elimină un alt obstacol semnificativ în calea reluării călătoriilor normale între Marea Britanie și China", a declarat pentru Reuters, Tom Simpson, directorul executiv al Consiliului de afaceri chino-britanic.

"Încă din ianuarie, observăm o creștere a cererilor pentru călătorii de afaceri și sosiri, dar această știre ar trebui să ducă la o creștere semnificativă a vizitelor, în special în scop de turism", a menționat el.

 

China, care și-a anulat scrisoarea de recomandare pentru cetățeni privind interzicerea călătoriilor în străinătate în ianuarie, a adăugat alte 40 de țări pe lista țărilor pentru care sînt permise tururi de grup, ridicînd numărul total al țărilor la 60.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.