CETĂȚENII MOLDOVENI VOR PUTEA OBȚINE MAI UȘOR PAȘAPORTUL RUSESC

15.03.2023

 

 

Pentru cetățenii Republicii Moldova și a altor țări CSI, va fi restabilită posibilitatea acordării simplificate a cetățeniei ruse.

Potrivit RIA Novosti, în special, modificarea Legii "cu privire la cetățenie" propune restabilirea dreptului cetățenilor din Belarus, Kazahstan, Moldova și Ucraina care locuiesc în Rusia de a obține pașaportul rusesc în regim simplificat. În versiunea proiectului de lege, care a fost adoptat în prima lectură, un astfel de drept este prevăzut printr-un decret prezidențial.

 

Cu toate acestea, primul vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, Konstantin Zatulin, a introdus un amendament în care spune că nu este nevoie de așteptat decretul, deoarece legea actuală oferă deja un astfel de drept. Zatulin propune, de asemenea, reducerea duratei de ședere pentru posibilitatea obținerii cetățeniei în regim simplificat de la trei ani la un an.

În plus, se prevede o reducere a numărului de cerințe pentru mai mult de 20 de categorii de persoane la depunerea cererii pentru obținerea cetățeniei ruse, precum și extinderea competențelor președintelui pentru a determina categoria de persoane care au dreptul la bîndirea simplificată a cetățeniei Federației Ruse.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.