MONGOLIA DEZVOLTĂ TURISMUL INTERN

17.01.2017
Mongolia dezvoltă turismul intern
 

Simplificarea regimului de vize, introducerea de tarife preferențiale pentru biletele de avion pentru oaspeţii străini – Mongolia intenţionează să dezvolte turismul intern.

 

În Mongolia va fi creat un nou departament – Centrul de dezvoltare a turismului, această decizie a fost adoptată la şedinţa cabinetului de miniştri al ţării din 4 ianuarie. După cum rezultă din denumire, printre obiectivele Centrului se numără dezvoltarea turismului intern în țară, definirea pieței țintă și publicitatea de călătorie la nivel internaţional. Instituţia va activa sub egida Ministerului Mediului, Dezvoltării Ecologice și Turismului.

 

Printre măsurile orientate spre creşterea fluxului de turişti figurează introducerea obligativității vizelor simplificate pentru turiștii organizaţi din alte ţări şi regimul de 72 de ore fără vize pentru pasagerii aflați în tranzit aerian (în baza biletelor de avion şi vizei în ţara destinaţiei). În afară de aceasta, pentru turiştii străini se planifică acordarea de tarife preferenţiale la biletele de avion la cursele directe ale companiilor aeriene naţionale mongole, care vor fi în vigoare în fiecare an din octombrie pînă în mai.

 

Pentru deţinătorii de paşapoarte ruseşti, care intră în Mongolia, este în vigoare regimul fără vize, dacă termenul de şedere în ţară nu depăşeşte 30 de zile. Totodată, durata totală a șederii pe teritoriul Mongoliei fără viză nu trebuie să depăşească 90 de zile pe parcursul perioadei de 180 de zile de la data primei intrări.

 

Condițiile de călătorie pentru cetăţenii Moldovei le găsiţi AICI.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.