VEȘTI BUNE PENTRU DIASPORA MOLDOVENEASCĂ DIN RUSIA

01.03.2017
Vești bune pentru diaspora moldovenească din Rusia
 

Peste 250 de mii de cetățeni aflați ilegal pe teritoriul Federației Ruse vor beneficia de amnistie migrațională, a anunțat astăzi Igor Dodon, citat de Noi.md.
Potrivit șefului statului, această decizie presupune că migranților moldoveni le vor fi ridicate interdicțiile de intrare în Federația Rusă aplicate anterior, inclusiv în cazul persoanelor care au săvîrșit contravenții administrative.

 

Astfel, cetățenii care au regimul de ședere depășit și se află încă pe teritoriul rus, se pot adresa Secției locale a Direcției principale pentru probleme migraționale a MAI al Rusiei cu o cerere de a-și legaliza șederea pe teritoriul Federației Ruse. Cererile vor putea fi depuse pînă pe 20 martie curent, a anunțat Dodon.


De asemenea, interdicția de intrare pe teritoriul Federației Ruse în cazul a circa 17.500 de cetățeni moldoveni, care se află în prezent în Moldova, vor fi anulate. Potrivit lui Dodon, Ministerul rus de Interne a remis către Serviciul de Grăniceri lista persoanelor care vor beneficia de această măsură. Lista nominală completă va fi va fi făcută publică pînă la sfîrșitul săptămînii curente. De amnistie migrațională nu vor beneficia însă cetățenii moldoveni care au intentate dosare penale în Rusia.


”Le mulțumesc mult colegilor din Federația Rusă pentru acest gest generos, îi mulțumesc personal domnului președinte Vladimir Putin. Îi îndemn pe cetățenii noștri să profite de această oportunitate, să se adreseze la secțiile sus-menționate pentru a-și ridica interdicțiile, să nu încalce legislația Federației Ruse și să reprezinte destoinic Republica Moldova, în orice ar face”, a declarat șeful statului.

 

Sursa: noi.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.