INDIA A SIMPLIFICAT REGIMUL DE VIZE PENTRU MOLDOVENI

16.04.2017
India a simplificat regimul de vize pentru moldoveni
 

India a simplificat regulile de intrare cu așa-numitele vize electronice (e-Tourist Visa). Vă reamintim că cererea pentru perfectarea acestui tip de viză se poate face online, prin intermediul portalului guvernamental.

 

După ce auprimit aprobarea, străinii trebuie să scoată în tipar e-viza și să o prezinte la controlul de frontieră la sosirea în India. Acest mecanism este foarte popular în rîndul turiștilor străini: din anul 2014 pînă în 2016 numărul de vizitatorilor care au intrat în țară în baza vizei electronice a crescut de la 39 mii pînă la un milion.

 

De pe data de 1 aprilie vize electronice pot obține 161 de țări, inclusiv moldovenii. Acestea sînt eliberate în scopuri turistice și pentru odihnă, vizitarea prietenilor sau rudelor, participarea la evenimente de afaceri sau pentru studii de scurtă durată (de exemplu, cursuri de yoga), precum și în scopuri medicale.

 

Conform noilor reguli viza electronică este subdivizată în conformitate cu planurile de călătorie în trei categorii:

 

- Viză turistică (e-Tourist Visa);

-  Viză pentru afaceri (e - Business Visa);

- Viză medicală (е - Medical Visa).

 

E necesar să aplicați pentru o viză electronică în India cu cel puțin 4 zile înainte de data preconizată a călătoriei. Termenul limită de intrare în baza vizei electronice de la 1 aprilie a crescut de la 30 pînă la 120 de zile, iar perioada de ședere în India în baza vizei electronice - de la 30 pînă la 60 de zile din momentul sosirii în țară. În plus, a apărut posibilitatea de a solicita vize pentru intrări multiple în India.

 

Viza electronică pentru turiști și călătoriile de afaceri s-a schimbat, de asemenea, acum e posibilă perfectarea vizei cu două intrări.

 

În cazul vizei medicale electronice a apărut acum posibilitatea de a solicita o viză triplă indiană, cu prelungirea termenului acesteia pînă la 6 luni, în cazul în care Serviciul de Stat abilitat va stabili necesitatea acestui lucru în baza documentelor prezentate".

 

 În cazuri de urgență, viza medicală electronică poate fi eliberată în termen de 48 de ore. Taxa de înregistrare pentru perfectarea e-vizei este de 60 de dolari și trebuie achitată în momentul depunerii cererii pe site-ul oficial.

 

 Cu viză electronică puteți intra în India prin 24 de aeroporturi (Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bangalore, Kozhikode, Chennai, Chandigarh, Kochi, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Calcuta, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum și Varanasi) și trei porturi maritime - Kochi, Goa și Mangaluru. În plus, procedura de intrare simplificată va funcționa și în porturile Mumbai și Chennai pentru turiștii care sosesc pe navele de croazieră. Puteți părăsi țara prin orice punct de trecere a frontierei de pe teritoriul Indiei.

 

În plus, India a aprobat eliberarea mai multor vize turistice și de afaceri valabile timp de 5 ani pentru cetățenii străini. Mai mult de 90 de misiuni diplomatice ale Indiei din diferite țări, dotate cu scanere biometrice speciale, au început deja să emită vize de tip nou. În alte misiuni, inclusiv la Ambasada Indiei de la Moscova, inovarea va apare imediat ce echipamentul necesar va fi instalat.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.