A FOST PUBLICATĂ LISTA ȚĂRILOR CU INTRARE FĂRĂ VIZE PENTRU VARA ANULUI 2017

16.05.2017
A fost publicată lista țărilor cu intrare fără vize pentru vara anului 2017
Foto: viza.md

Regimul fără vize pentru moldoveni diferă de la o țară la alta.

 

De exemplu, în unele state poți călători fără vize indiferent de tipul pașaportului pe care îl deții (Turcia, Federația Rusă, etc), în altele doar cu pașaportul biometric (statele Schengen/UE, Albania, etc).

 

Există deosebiri și la termenul oferit pentru aflare fără viză precum și documentele confirmătoare pe care urmeazează să le deții. Spre exmplu cazul călătoriilor fără vize în Israel.

 

În majoritatea cazurilor, călătoria fără vize în anumite state NU VĂ OFERĂ dreptul la: MUNCĂ, STUDII (sejur mai mult de 90 de zile), MIGRARE și REÎNTREGIREA FAMILIEI. Pentru a călători în astfel de scopuri este necesar să obțineți viza națională de lung sejur.

 

Pentru a minimaliza riscul unui refuz de intrare fără viză, din partea serviciilor de frontieră străine, cetățenii Republicii Moldova, care doresc să călătorească fără vize, ar trebui să țină cont de următoarele recomandări:

 

1.Țineți cont de LISTA STATELOR în care puteți călători fără vize și particularitățile fiecăruia în parte. Lista poate vizualizată AICI.

 

2. Să aveți un scop clar al vizitei (călătorie de afaceri, turism, vizită la prieteni sau rude, studii pînă la 90 de zile) și să fiți gata la solicitarea polițistului de frontieră să comunicați scopul deplasării, unde vă deplasați, perioada aproximativă de ședere;

 

3. Să dețineți (după caz) următoarele documente ce confirmă scopul călătoriei care ar putea fi solicitate de polițistul de frontieră (biletul de avion tur-retur, rezervarea de hotel, copia actului de identitate al persoanei care vă invită și telefonul de contact al acestuia / datele de contact ale instituției care vă invită, asigurarea medicală, cartea verde (în cazul că vă deplasați cu automobilul). Este recomandabil să aveți o invitație de la persoana juridică sau fizică care vă invită.

 

4. Să aveți pașaportul valabil cel puțin 6 luni;

 

5. Depăşirea termenului legal de aflare fără viză, va genera aplicarea interdicţiei de intrare;

 

6 .În unele state, polițistul de frontieră străin ar putea să vă solicite să faceți (după caz) dovada deţinerii surselor de întreţinere.

 

Lista țărilor în care moldovenii pot călători în vara anului 2017 fără vize, poate fi vizualizată AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.