CIRCA 1000 DE MOLDOVENI AU RĂMAS PE TERITORIUL SUA ILEGAL

25.05.2017
 

În anul 2016 aproape 700 000 de străini au încălcat condițiile valabilității vizelor, eliberate și au rămas pe teritoriul SUA ilegal.

 

Potrivit unui raport, publicat de Departamentul de Securitate Internă (DHS) al SUA, luni, este vorba de aproximativ 1,5% din numărul total de persoane, care au intrat în țară, 50 de milioane de cetățeni străini. Contraveniente sînt considerate și acele persoane, care au depășit termenul de ședere cu o zi, dar și acelea care nu intenționează să părăsească țara.

 

Printre ei: turiști, lucrători temporari, studenți, oameni de afaceri și călători individuali. „Avem probleme cu persoanele, care încălcă regimul de vize în Statele Unite ale Americii“, recunosc șefii de departamente, adăugînd că numărul străinilor care au rămas în țară în mod ilegal, este comparabil cu populația din Seattle.

 

În raport este menționat faptul că cea mai mare parte a contravenienților regimului de vize provin din:Brazilia, Venezuela, China, Columbia și Nigeria. Cetățenii Moldovei sînt, de asemenea, pe lista în cauză. 1123 de moldoveni au depășit termenele admise de vizele de tip B1 B2. Aproximativ 11241 de cetățeni moldoveni au statut de „expected departures“ (candidați pentru deportare)

Cu toate acestea, cetățenii Regatului Unit, Germaniei, Italiei și Franței, care sosesc în SUA la odihnă, în cadrul programului Visa Waiver, se numără, de asemenea, printre cetățenii care au încălcat condițiile neconforme de ședere a cetățenilor străini.

 

Sursa: dhs.gov

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.