PRIMII 90 DE TURIȘTI AU OBȚINUT VIZE ELECTRONICE ÎN ORIENTUL ÎNDEPĂRTAT

17.08.2017
Primii 90 de turiști au obținut vize electronice în Orientul Îndepărtat
Foto: viza.md

Printre primii cetățeni străini se numără cetățenii Republicii Populare Chineze și Japoniei.


Începînd cu 8 august, cetățenii a 18 state se bucură de posibilitatea de a obține vize electronice în Orientul Îndepărtat Rus. Cetățenii perfectează documentul de intrare gratuit pe un portal special al MAE al FR.


„De cea mai mare popularitate se bucură viza electronică printre cetățenii RPC și Japoniei. Astăzi viză electronică au obținut deja 42 de cetățeni ai Chinei și 38 de cetățeni ai Japoniei”, a declarat ministrul Dezvoltării Orientului al Rusiei, Alexandr Galușka.


Potrivit ministrului, viza a fost aprobată pentru cetățeni ai Algeriei (2 persoane), Indiei (1 persoană), Iranului (2 persoane), Statului Kuweit (1 persoană), Arabiei Saudite (2 persoane), Singapore (1 persoană) și Tunisului (1 persoană).


Potrivit noilor reguli, cetățenii străini își pot depune actele pentru obţinerea unei vize de afaceri pentru intrare unică, vizei turistice sau umanitare. Intrarea în țară este posibilă prin două puncte de trecere de la Vladivostok – portul maritim sau aeroportul Knevici. Începînd cu luna ianuarie a anului viitor, vor activa patru puncte de trecere, inclusiv în Kamceatka și regiunea Sahalin.


„Pentru a obține o viză electronică, este necesară completarea unei forme speciale a cererii pe site și anexarea unei fotografii, a comunicat Ministerul Dezvoltării Orientului al Rusiei. Niciun alt document (invitație, confirmare) pentru perfectarea vizei nu se cere. Cererea urmează să fie completată nu mai devreme de 20 de zile și nu mai tîrziu de 4 zile înainte de intrarea în Rusia. În termen de 4 zile va veni un răspuns referitor la eliberarea vizei electronice, refuzul sau invitația de a vizita oficiul consular pentru a obține o viză obișnuită. Mersul examinării cererii depuse poate fi urmărit direct pe site în contul personal. Viza se eliberează pe o perioadă de pînă la 30 de zile calendaristice, cu un termen de ședere de cel mult 8 zile. Taxa consulară nu se percepe”.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.