ÎN ANENII NOI A FOST INAUGURAT UN CENTRU DE PLASAMENT TEMPORAR PENTRU BĂTRÎNI

17.02.2012
Foto: oraromaniei.com

Motiv de bucurie pentru batrinii vulnerabili din Calfa. Astazi a fost inaugurat un centru de plasament temporar in localitate. 9 specialisti vor acorda asistenta medicala si sociala atit la centru cit si la domiciliu. Fosta baie din localitatea Calfa, raionul Anenii Noi, a devenit un loc de bucurie si refugiu pentru batrinii solitari si vulnerabili din sat. Aici a fost reconstruit un centru model pentru batrini.

 

Zilnic 25 de persoane vor putea beneficia de asistenta medicala si psiho-sociala, iar pentru aproximativ 15 batrini care nu se pot deplasa, personalul centrului va distribui mincare calda, hrana, dar si produse de prima necesitate la domiciliu. Primarul localitatii spune ca pe viitor vor extinde serviciile centrului pentru mai multi batrini.

 

La cereremonia de inaugurare au fost prezenti si citiva batrini, care au ramas multumiti de ce au vazut. Majoritatea din ei au case de locuit, dar spun ca vor veni la centru pentru a schimba o vorba.

 

Personalul centrului cuprinde 9 persoane abilitate si pentru moment va gazdui doar batrinii din localitate. Centrul a fost construit timp de 4 ani cu suportul Uniunii Europene. Lucrarile de reparatie si amenjare au costat peste 99 mii euro. Iar pentru intretinerea batrinilor in acest an, din bugetul de stat au fost alocate 439 mii lei.

 

Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.