ÎN MOLDOVA VA FI DESCHISĂ AMBASADA SLOVACIEI

06.02.2012
Foto: europarl.europa.eu

Acest stat intenţionează să deschidă în viitorul apropiat o reprezentanţă diplomatică în Republica Moldova. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi la Chişinău a vice-ministrului de Externe şi Integrării Europene RM, Natalia Gherman şi Directorului politic din cadrul Ministerului de Externe al Slovaciei, Peter Michalko.

 

Diplomatul slovac a subliniat disponibilitatea autorităţilor de la Bratislava de a organiza, în toamna anului 2012, şedinţa comisiei interguvernamentale moldo-slovace, arătînd interes pentru forumul economic ale oamenilor de afaceri din cele două state.

 

Natalia Gherman şi-a exprimat recunoştinţa faţă de autorităţile slovace pentru expertiza oferită Moldovei în domeniul integrării europene, dînd o înaltă apreciere suportului financiar, oferit Moldovei prin intermediul Programului slovac de Asistenţă pentru Dezvoltare. Aceasta a subliniat că Moldova este interesată  de experienţa Slovaciei în ce priveşte liberalizarea regimului de vize, precum şi în ceea ce ţine de negocierile privind Acordul de Liber Schimb.

 

 

Sursa: point.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.