20 DE BURSE PENTRU STUDII, OFERITE DE FRANȚA, CETĂȚENILOR REPUBLICII MOLDOVA

21.03.2014
Foto: facebook.com

Pentru anul academic 2014-2015, Guvernul Francez a oferit douăzeci de burse de studii de masterat și doctorat.

 

Nivel Masterat, bursa este acordată tuturor studenților care au absolvit nivelul Master 1 sau sînt înscriși în primul an de Masterat. De regulă, aceasta este alocată candidaților pentru o perioadă de 9 luni, din octombrie pînă în iunie a anului universitar respectiv (fără posibilitatea de prelungire).

 

Nivel Doctorat, bursa este acordată pentru o perioadă de 15 luni, repartizate pe durata a trei ani de cercetare, pentru realizarea unei teze în cotutelă, sub conducerea unui coordonator științific din Republica Moldova și a unui coordonator științific din Franța. Aceasta este, de obicei, alocată de la 1 noiembrie pînă la 31 martie a anului universitar respectiv.

 

Pentru doctoranzii care beneficiază în prezent de o bursă de studii din partea Guvernului francez, reînnoirea pentru anul universitar 2014-2015, nu se face în mod automat. Aceștia trebuie să prezinte o cerere de reînnoire, însoțită de documentele necesare pentru examinarea dosarului lor.

Programul de formare este ales de către student, care va efectua în mod independent toate demersurile necesare pentru înscrierea la instituția gazdă. Dacă dorește să aplice pentru o bursă din partea Guvernului francez, aici aveți toate etapele pe care trebuie să le urmați.

 

Bursa Guvernului francez include:

-alocația de subzistență în valoare de 767 € pe lună;

-acoperirea cheltuielilor de înscriere universitară în valoare de 6.100 € pentru 1 an;

-asigurarea socială franceză;

-acces prioritar la căminele universitare.

 

Cerințele înaintate pentru depunerea dosarului de candidat sînt:

-deținerea naționalității moldovenești sau a reședinței legale în Republica Moldova;

-titular al unei diplome de studii superioare recunoscută de statul moldovenesc și care oferă acces pentru înscrierea la un program de formare în Franța;

-o bună cunoaștere a limbii franceze (cu excepția – de exemplu, cînd predarea este realizează în limba engleză de către instituția gazdă sau acordul laboratorului francez de primire a studentului pentru efectuarea unei cercetări într-o altă limbă decît franceza);

-înscris sau în curs de înscriere la următorul an de studii la unul din nivelurile de formare vizate.

 

Dosarul va fi depus sau expediat înainte de 31 martie 2014 (prevalează data de expediere indicată pe ștampila poștei) la adresa:

Alliance Française de Moldavie – Espace Campus France

Strada Sfatul Ţarii, 18 – MD-2012 CHIŞINĂU

campusfrance@alfr.md

 

Sursa: diez.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.