70% DE VIZE PENTRU NOUA ZEELANDĂ VOR FI PERFECTATE PRIN INTERNET

15.07.2013
Foto: elgatraining.ro

Cetățenii străini vor avea posibilitatea să depună actele pentru obţinerea vizei în Noua Zeelandă prin intermediul Internetului și foarte curînd on-line canalul va fi singurul mod posibil de a obține ștampila mult rîvnită. În plus viza va fi tot electronică.

 

Departamentul Muncii al Noii Zeelande a alocat 80 de milioane de dolari pentru un nou sistem computerizat de procesare a cererilor de viză ‒ Immigration Global Management System (IGMS). Acest sistem va centraliza procesul și va oferi solicitanţilor de viză în Noua Zeelandă mai multe servicii on-line. Sistemul va fi operațional pînă la sfîrșitul anului 2015, iar doi ani mai tîrziu, 70% din vizele pentru Noua Zeelandă se vor perfecta prin Internet.

 

Prima etapă de stocare a informaţiei a fost finalizată, ceea ce permite solicitanților să aleagă, reieșind din circumstanţele lor, categoria cea mai adecvată de vize direct de pe site-ul Departamentului de Imigrare.

 

Din noiembrie 2013, vor putea aplica pentru obţinerea vizei prin Internet candidații la vize studențeşti și de lucru temporare pentru Noua Zeelandă. Ca în cele din urmă, sistemul să permită solicitanților de vize de aproape toate categoriile să efectueze procedura on-line, de la depunerea documentelor, descărcarea formularelor pentru cererea de viză, documente şi fotografii justificatoare, pînă la  hotărîrea finală a Departamentului de Imigrare.

 

Nu numai regimului de vize, ci şi însăşi viza va deveni electronică. Odată ce IGMS va intra în vigoare, autocolantul de viză în pașaport nu va mai fi necesar, cu unele excepții.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.