ACCES INTERZIS ÎN BELARUS PENTRU MOLDOVENII CU ÎNCĂLCĂRI ADMINISTRATIVE ÎN RUSIA

03.09.2015
 

Alexandr Kalinin, expert în legislația în domeniul migrației a Federației Ruse, anunță o veste importantă pentru imigranții din Republica Moldova care aleg hotarul Republicii Belarus pentru a intra în Rusia.

 

Conform spuselor lui Alexandr Kalinin, în cadrul ședinței de ieri a Guvernului Federaței Ruse, a fost adoptată hotărîrea privind interzicerea intrării pe teritoriul Uniunii Statale Rusia Belarus cetățenilor străini care au comis contravenții administrative.

 

După cum menționează expertul, această hotărîre vizează un mare număr de cetățeni din țările CSI, inclusiv migranții din Republica Moldova care reușeau să intre în Rusia prin Belarus chiar și în prezența contravențiilor administrative.

 

Amintim că astăzi Guvernul Federației Ruse a adoptat o hotărîre privind modificarea regulilor de intrare și ședere pe teritoriul Uniunii Statale Rusia Belarus.

 

După cum transmite RIA Novosti, în mod special se prevede mărirea de la 30 pînă la 90 de zile a termenului de scutire de înregistrare pentru cetățenii celor două țări, a anunțat prim-ministrul Dmitri Medvedev la deschiderea ședinței guvernului.

 

 „Primul document prevede refuzul intrării cetățeanului străin sau a apatridului. Dacă asemenea decizii administrative au fost adoptate, atunci ele implică refuzul intrării pe teritorului celeilalte țări sau micșorarea termenului de ședere”, a precizat acesta.

 

Al doilea document, conform declarației primului-ministru rus, îi scutește pe cetățenii Rusiei sau Belarusului de înregistrare la locul de trai, sau, mai exact, mărește termenul de scutire de la 30 pînă la 90 de zile. „Aceste preferințe sunt mai largi decât cele prevăzute în acordul privind Uniunea Euroasiatică, însă ele trebuie să se aplice tuturor cetățenilor Uniunii Statale”, a menționat Medvedev.

 

Sursa: moldova.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.