ACTA SCOATE ZECI DE MII DE OAMENI ÎN STRADĂ ÎN EUROPA. VEZI AICI TEXTUL ACTA

10.02.2012
 

O manifestaţie de amploare la nivel european, care să aibă loc sîmbătă, este planificată pe reţelele de socializare împotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat de ţările europene la sfîrşitul lui ianuarie, relatează Radio Polonia, în pagina electronică.


În Polonia, protestul va avea loc în pieţele din Cracovia, Katowice, Leszno, Radom, Szczecin, Varşovia, Wroclaw şi Poznan.


Aproximativ 20 000 de persoane au afirmat că vor participa la manifestaţii în Germania, iar în România au promis să participe 30 000.


În cadrul unui protest faţă de ACTA, organizat la 26 ianuarie în Poznan, în vestul Poloniei, au participat aproximativ 5000 de persoane, însă manifestaţiile au degenerat în violenţe, soldate cu arestarea a şapte persoane.


Protestele faţă de ACTA au continuat online, miercuri, în Polonia, cu un atac împotriva Ministerului Culturii.


Reprezentanţi din 22 de state membre UE şi Uniunea Europeană au semnat, la sfîrşitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra însă în vigoare fără aprobarea Parlamentului European. Scopul acordului (între UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud şi Elveţia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv online, şi de a combate contrafacerea şi pirateria de bunuri precum haine de lux, muzică şi filme.


Sursa: rtv.net
 

AtaşamentMărime
Tratatul Comercial Anti-Contrafacere.pdf188.36 KB

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.