ADERAREA ROMÂNIEI ŞI BULGARIEI LA SCHENGEN, O PRIORITATE PENTRU PREŞEDINŢIA CIPRIOTĂ A UE

09.06.2012
Foto: obzormd.com

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi o prioritate pentru viitoarea preşedinţie cipriotă a Uniunii Europene, a anunţat ministrul bulgar de Interne într-un comunicat.


Ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, a participat joi la o reuniune a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne, la Luxembourg. Cu această ocazie, Ţvetanov a avut discuţii informale cu omologii săi german şi olandez, precum şi cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

 

El a discutat de asemenea despre aderarea la Schengen cu miniştrii de Interne din România şi Cipru. Cele trei state au evocat măsuri specifice care ar contribui la o evoluţie pozitivă a demersurilor României şi Bulgariei de aderare la Schengen în septembrie, potrivit site-ului Novinite.com.

 

România şi Bulgaria sperau să adere la Schengen în primăvara lui 2011, dar integrarea lor a fost blocată de ţări ca Franţa, Germania, Olanda şi Finlanda, care se temeau că siguranţa spaţiului de liberă circulaţie ar putea fi periclitată de crima organizată şi corupţie.

 

Olanda se opune în continuare aderării celor două ţări la spaţiul Schengen, aşteptînd un raport pozitiv în baza Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

 

Sursa: mediafax.ro


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.