AEROPORTUL INTERNAŢIONAL CHIŞINĂU ARE NEVOIE DE INVESTIŢII MARI PENTRU A DEVENI UNUL COMPETITIV

17.06.2012
Foto: adevarul.ro

Aeroportul Internaţional Chişinău are nevoie de investiţii enorme pentru a se dezvolta şi a deveni un aeroport competitiv în regiune, iar în prezent statul nu poate aloca bani de la buget pentru a renova aeroportul.

 

Această declarație îi aparține ministrului Economiei, Valeriu Lazăr. Ministrul a specificat că concesionarea aeroportului, care este un obiectiv de anvergură, presupune construirea unui terminal nou pentru pasageri, dezvoltarea terminalului cargo şi a infrastructurii învecinate (parcare auto, centre comerciale etc.).

 

În acest scop, va fi anunţat un concurs internaţional transparent. Cerinţele faţă de operatorul privat vor fi destul de ridicate, investiţiile fiind estimate la peste 140 de milioane de euro. În acest sens, într-o lună sau două va fi elaborat studiul de fezabilitate, iar spre sfîrşitul anului ar putea fi lansat proiectul, a precizat ministrul Economiei, citat de Moldpres.

 

Aeroportul Internaţional Chişinău va fi concesionat în baza unui proiect de parteneriat public-privat, aprobat astăzi de Executiv.


Sursa: tv7.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.