ALERTE DE CĂLĂTORIE - FRANȚA!

30.09.2014
Foto: mediafax.ro

În departamentul Herault din sudul Franței timp de patru ore a căzut norma de două luni de precipitații. Nivelul apei în rîul Lez a crescut cu 5 metri, apa inundînd mai multe străzi din oraș și blocînd circulația transportului. Ploaia abundentă a afectat comunicațiile inginerești și comunale, cel puțin 4 mii de apartamente au rămas fără curent electric. Totodată, a fost întreruptă legătura feroviară între Montpellier și Perpignan, iar avioanele sînt redirecționate spre aterizare în localitățile vecine.

 


Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore se așteaptă noi ploi, iar inundațiile vor fi și mai mari. În departamentul Herault a fost emis cod roșu (maximal) de pericol, iar în departamentele vecine – cod portocaliu.

 

 

În legătură cu stările de urgență decretate și care ar putea urma din cauza inundaţiilor menționate portalul VIZA.md recomandă сetăţenilor moldoveni aflaţi în aceste regiuni să demonstreze prudenţă sporită; să respecte recomandările autorităţilor; să se adăpostească în locuri sigure și în măsura posibilităților să evite deplasările; să urmărească comunicatele instituţiilor media; să comunice datele lor de contact şi locaţia Ambasadei Republicii Moldova la Paris, Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Toulouse și Centrului de Apel, pentru eventuale măsuri de protecţie consulară.

 

Centrul de Apel:

din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit)

din străinătate - +373 22 690 990

e-mail: callcenter@mfa.md

 

Datele de contact ale Ambasadei Republicii Moldova la Paris,  precum și ale  Consulatului Onorific la Toulouse pot fi vizualizate AICI.

 

Sursa: Noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.