AMBASADA RM LA MOSCOVA ROAGĂ SEMNALAREA REFUZURILOR DE ELIBERARE A PATENTELOR ŞI PERMISELOR DE MUNCĂ RUSEȘTI

29.07.2014
Foto: 1tv.ru

Ambasada Republicii Moldova la Moscova a adresat un apel către cetățeni rugîndu-i să semnaleze CAZURILE DE REFUZ a autorităţilor rusești de eliberare a patentelor şi permiselor de muncă, precum şi a înregistrării migraţionale pe teritoriul Federaţiei Ruse. Moldovenii care au primit astfel de refuzuri, sînt rugați să se adreseze la Ambasadă, prezentînd acte doveditoare şi informaţii privind organul administrativ la care s-au adresat, data şi numele funcţionarului care a refuzat eliberarea actelor menţionate, precum şi motivul invocat al refuzului.

 

Conform informațiilor publicate recent de Congresul Diasporei Moldovenești din Rusia în adresa acestuia continua să sosească plîngeri în masă cu privire la problema imposibilităţii de a obţine permise de lucru în Rusia. La rîndul său, Biroul pentru Relaţii cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova (BRD) a anunţat că informaţia difuzată de către Congresul Diasporei Moldoveneşti este falsă, făcînd trimitere la reprezentanţii Serviciului Federal al Migraţiei din Federaţia Rusă, care au dezmințit această afirmaţie. Mai multe detalii puteţi afla AICI.

 

Reamintim că din 2010 și cu acceptul autorităților moldovenești Congresul Diasporei Moldovenești din Rusia (CDM) activează și prestează servicii în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Prin urmare, CAZURILE DE REFUZ și «plîngerile în masă» menționate pot fi ușor pe loc analizate, verificate și documentate de consulul moldovean la Moscova fără a părăsi sediul ambasadei.

 

Calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.