AMBASADORUL SUA: ”TRANSNISTRIA ESTE PARTE A MOLDOVEI”

05.10.2012
Foto: trm.md

Timp de mai mulți ani, Statele Unite sprijină ferm dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Unul dintre aspectele importante ale acestui sprijin este asistența oferită Transnistriei.

 

Un exemplu notabil este programul de tranziție la agricultura cu valoare adăugată ridicată, care permite fermierilor moldoveni să-și găsească locul pe piețele internaționale. La seminare, o participare activă o au reprezentanții Transnistriei. Activități comune sînt planificate și în alte domenii, cum ar fi cel academic. În viitorul apropiat, la universitatea din Tiraspol se va deschide o cameră echipată a Statelor Unite ale Americii.

 

În ceea ce privește soluționarea conflictului transnistrean, spre deosebire de oricare altul, perspectivele generale de soluționare sînt clare, consideră ambasadorul SUA, William Moser: "Noi și alți actori internaționali în formatul "5+2" sîntem de acord că Transnistria este parte a Moldovei, că orice rezolvare a conflictului trebuie să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova și să ofere, de asemenea, un statut special pentru Transnistria în cadrul Republicii Moldova. Și acest lucru este deja o mare parte a reglementării".

 

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.