ATENŢIE! TWITTER ȘI-A CRIPTAT UTILIZATORII!

15.02.2012
 

Serviciul de microbloguri Twitter a inclus în mod implicit utilizarea conexiunii securizate.


Posibilitatea de a iniția criptarea conexiunilor cu Twitter a apărut în luna martie a anului 2011. Însă acum, această opţiune va fi activată pentru toţi utilizatorii rețelei, care, la dorință, vor putea renunța la ea în setările profilului.


Conectarea prin https criptează datele schimbate între calculatorul utilizatorului şi server. Specialiștii recomandă utilizarea acestuia la intrarea în rețea în punctele de acces public a internetului fără fir ca, de exemplu, în cafenele sau aeroporturi. Cu toate acestea, o atare abordare are și dezavantaje: din cauza criptării, viteza de transmitere a datelor prin acest canal este inferioară celei tradiționale prin http.


În ianuarie 2010, https a fost activat în mod implicit pentru toţi utilizatorii serviciului de poştă Gmail. În octombrie 2011 a fost inițiată criptarea datelor transmise motorului de căutare Google de către utilizatorii autorizați. În reţeaua socială Facebook, de asemenea, există posibilitatea de a activa o conexiune securizată la cererea utilizatorului.
 

La elaborarea articolului au fost utilizate materialele publicate de Onliner.by
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.