AUTOTURISMELE CU O VECHIME DE PESTE 7 ANI AR PUTEA FI LEGALIZATE

18.05.2012
Foto: noi.md

Autorităţile Moldovei vor permite, ca excepţie, înregistrarea maşinilor cu o vechime de peste 7 ani, importate în regimul vamal de admitere temporară pînă la 4 aprilie 2011. Despre aceasta a anunţat prim-ministrul Moldovei, Vlad Filat, în cadrul unui briefing comun la Chişinău cu şeful misiunii de evaluare a FMI, Nikolay Gueorguiev.

 

Premierul a menţionat că, potrivit înţelegerii cu FMI, autorităţile moldoveneşti vor elabora şi adopta modificările necesare la legislaţia în vigoare, ceea ce ar permite, în cazuri excepţionale, legalizarea şederii acestor maşini în ţara noastră, precum şi încasarea în buget a veniturilor suplimentare.

 

Potrivit lui Filat, se preconizează că veniturile bugetare suplimentare de vămuire şi de înregistrare a unor astfel de autovehicule vor constitui 125 mil. lei. Modificările la legislaţie urmează a fi operate pînă la finele lunii iulie.

 

Premierul a menţionat că, după finalizarea înmatriculării cu o vechime de peste 7 ani, care au fost importate anterior, în Moldova se va introduce regimul precedent, importul de autoturisme mai vechi de 7 ani fiind interzis.

 

Reamintim că, la 4 aprilie 2011, în Moldova au intrat în vigoare amendamentele, conform cărora maşinile cu numere străine puteau să se afle în Republica Moldova nu mai mult de 90 de zile pe an, în timp ce, anterior, proprietarii acestora plecau din ţară la fiecare 90 de zile, după care se puteau întoarce imediat. În iulie 2011, Parlamentul Moldovei a adoptat amendamentele la legislaţia în vigoare, în baza cărora, perioada de şedere în ţară a autovehiculelor cu numere străine de înmatriculare, importate înainte de 4 aprilie 2011, a fost prelungită pînă la 1 ianuarie 2012.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.