BCE A REDUS PROGNOZA DE CREŞTERE ECONOMICĂ A ZONEI EURO PENTRU 2013

10.08.2012
Foto: ziuaveche.ro

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus prognoza de creştere economică a zonei euro pentru anul viitor de la 1% la 0,6%, subliniind situaţia dificilă din regiune, unde măsurile de austeritate introduse din cauza crizei datoriilor de stat accentuează încetinirea manifestată de economie în ultimii ani.


Potrivit raportului efectuat lunar de BCE în rîndul a 50 de economişti şi experţi în prognoză economică, Produsul Intern Brut al zonei euro se va contracta în acest an cu 0,3%, faţă de estimarea anterioară de minus 0,2%, scrie The Guardian.


Miercuri, Banca Angliei a modificat prognoza de cerştere economică a Marii Britanii pentru acest an de la plus 0,8% la stagnare,


Economia zonei euro a stagnat în primul trimestru al acestui an, după o contracţie de 0,3% în ultimele trei luni ale anului trecut.


Banca centrală din Franţa a anunţat joi că economia va intra probabil în recesiune în trimestrul al treilea, cu o contracţie de 0,1%, similară cu cea estimată pentru perioada aprilie-iunie.


Banca Angliei a revizuit prognoza de creştere economică a Marii Britanii de la 0,8%, cît anticipa în mai, la stagnare, din cauza recesiunii. Economia britanică s-a contractat cu 0,7% în trimestrul al doilea, după contracţii de 0,3% în primele trei luni ale anului, respectiv ultimul trimestru din 2011.


Sursa: money.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.