THE BEATLES, MICK JAGGER ŞI ROBBIE WILLIAMS AR PUTEA APĂREA PE NOUA BANCNOTĂ DE 10 LIRE STERLINE

29.12.2012
Foto: bizwiz.ro

The Beatles, Mick Jagger şi Robbie Williams se numără printre cele 150 de celebrităţi, avute în vedere de Banca Naţională a Angliei, ale căror chipuri ar putea fi imprimate pe o nouă bancnotă de 10 lire sterline, informează lefigaro.fr.


Potrivit tabloidului Daily Mail, Banca Naţională a Angliei a publicat o listă cu 150 de personalităţi britanice, dintre care va fi aleasă una, al cărei chip va ilustra noile bancnote.

 

Astfel, printre cele 150 de personalităţi, ale căror nume au fost sugerate de către public pentru noua emisiune a bancnotelor de 10 lire sterline figurează două "monumente" ale muzicii britanice - trupa The Beatles şi Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones -, dar şi fostul solist al grupului pop Take That Robbie Williams, care a avut un succes răsunător şi în calitate de cîntăreţ solo.

 

Printre personalităţile avute în vedere pentru această onoare se află nu doar vedete din industria muzicală, ci şi reprezentanţi ai monarhiei britanice, vedete din lumea sportului, a literaturii şi a politicii. Pe această listă apar numele prinţesei Diana, decedată în urma unui accident de automobil la Paris în 1997, fotbalistul David Beckham, jucătorul de rugby Jonny Wilkinson. Sînt evocate însă şi numele ducelui de Edinburgh, al reginei mamă, cel al fostului premier Winston Churchill şi cel al activistei pentru drepturile femeilor Emmeline Pankhurst. Trei "uriaşi" ai literaturii - William Shakespeare, Geoffrey Chauser şi George Orwell - apar pe aceeaşi listă, alături de oamenii de ştiinţă Stephen Hawking şi Alexander Fleming.

 

Însă, potrivit tabloidului The Mirror, favoritul este Alan Turing, matematician, criptolog şi informatician, autorul articolelor pe baza cărora a fost înfiinţată ştiinţa informatică, care a condus la apariţia computerului, mort în 1954 după ce a fost condamnat, potrivit legislaţiei din epocă, pentru faptul că era homosexual.

 

Din anul 2000, naturalistul şi biologul Charles Darwin, cunoscut în special pentru teoriile sale despre evoluţia speciilor şi despre selecţia naturală, ilustrează una dintre cele două feţe ale bancnotei de 10 lire sterline. Charles Darwin l-a înlocuit în această postură pe scriitorul Charles Dickens.

 

Pe cealaltă faţă a bancnotei de 10 lire, la fel ca pe toate bancnotele britanice, este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a.


Sursa: rollingstone.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.