CARE ESTE DIFERENŢA DINTRE AMBASADĂ ŞI CONSULAT

07.05.2018
 

Adesea ni se întîmplă să confundăm consulatul cu ambasada, neștiind nici în ce condiţii putem apela la serviciile celor două instituţii.


Iată de ce am ales să răspundem la întrebarea multor moldoveni aflaţi în dificultate: prin ce se deosebește ambasada de consulat?

Misiunea diplomatică, adică ambasada asigură desfășurarea unei linii politice unice a Republicii Moldova în relațiile cu țara gazdă, coordonează activitățile și controlează activitatea reprezentanțelor organelor de stat și ale altor organizații din statul gazdă.

 

Pe cînd consulatul este un organ de stat care vizează relațiile externe a Republicii Moldova, care exercită funcții consulare în numele Republicii Moldova pe teritoriul statului gazdă.

Ambasadele îndeplinesc, de asemenea, funcții consulare. De regulă, în aceste scopuri, în cadrul acestora sînt create secții consulare.

Respectiv, ambasada în statul gazdă este una (se află, de obicei, în capitală), instituții consulare însă pot fi mai multe.

 

Instituțiile consulare și secțiile consulare ale ambasadei își exercită funcțiile pe teritoriul anumitor districte consulare.

Informațiile cu privire la datele de contact ale ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova, precum și numerele de telefon ale liniilor telefonice fierbinți le găsiți AICI.

Vă reamintim că, dacă aveți întrebări legate de anumite situații-problemă, ne puteți scrie pe adresa de email intreaba@noi.md, iar noi vom căuta răspunsuri la ele cerînd sfaturile specialiștilor în domeniul respectiv.

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările arzătoare parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.