CELE MAI SĂRACE ORAŞE DIN EUROPA. STUDIU EUROSTAT.

Foto: unknownsecrets.wordpress.com

Eurostat a publicat statisticile anului cu privire la situaţia continentului, iar unul dintre aspectele atinse în publicaţie este percepţia rezidenţilor cu privire la sărăcia din oraşul de provenienţă.


Cetăţenii celor mai importante oraşe europene au răspuns la afirmaţia “În acest oraş sărăcia este o problemă” cu una dintre variantele: “sînt total de acord”, “sînt parţial de acord”, “sînt total împotrivă” sau “sînt parţial împotrivă”.


În urma colectării răspunsurilor, Eurostat a alcătuit clasamentul celor mai sărace oraşe europene, raportîndu-se la percepţia cetăţenilor cu privire la problemă.


Dublin, Irlanda: Dintr-un total de 1,19 milioane de locuitori, 81% din respondenţi au declarat că sărăcia este o problemă a oraşului, în timp ce numai 6% au fost împotriva acestei poziţii.


Napoli, Italia: Populaţia oraşului este de un milion de locuitori, dintre care 82% sînt de acord cu afirmaţia, iar 4% sînt împotriva afirmaţiei conform căreia sărăcia este o problemă a oraşului.


Antwerp, Belgia: Dintre cei 472 000 de locuitori, 82% văd sărăcia ca pe o problemă reală, în timp ce 3% nu sînt de acord cu afirmaţia.


Glasgow, Marea Britanie: Populaţia oraşului este de 593 000, iar procentajul celor care cred că sărăcia este o problemă este de 83%. Cei care nu văd sărăcia ca pe o problemă a oraşului reprezintă 7% din populaţie.


Lille, Franţa: Din 1,1 milioane de locuitori, 84% sînt de acord cu afirmaţia, iar 3% sînt împotrivă.


Torino, Italia: Din populaţia de 2,2 milioane de locuitori, numai 2% cred că sărăcia nu este o problemă, iar 84% au o părere opusă.


Palermo, Italia: 84% din cei 855 000 de locuitori sînt de acord cu afirmaţia, iar 2% nu sînt de acord.


Istanbul, Turcia: Populaţia oraşului este de 13,3 milioane de locuitori, iar cei care sînt de acord cu afirmaţia reprezintă 85% din total. 7% sînt împotriva afirmaţiei.


Paris, Franţa: Din 2,2 milioane de locuitori, 86% sînt pro, iar 4% sînt contra afirmaţiei.


Berlin, Germania: Totalul de 3,4 milioane de locuitori se împarte între 86% – procentul celor care cred că sărăcia este o problemă reală a oraşului şi 3% – procentul celor care nu sînt de acord cu prima tabără.


Marseille, Franţa: 86% sînt de acord cu afirmaţia, iar 5% - împotrivă. Totalul populaţiei este de 850 000 de locuitori.


Bruxelles, Belgia: Din 1,8 milioane de locuitori, 87% sînt de acord, iar 4% - împotrivă.


Atena, Grecia: Populaţia oraşului este de 3,7 milioane de locuitori, dintre care 88% văd sărăcia ca pe o problemă, iar 4% nu o văd astfel.


Liege, Belgia: Din 190 000 de locuitori, 89% acceptă afirmația, iar 2% - nu.


Diyarbakir, Turcia: 90% sînt de acord cu afirmaţia, iar 4% sînt contra afirmaţiei. Populaţia se ridică la 1,5 milioane de locuitori.


Lisabona, Portugalia: 91% din cei 518 000 de locuitori văd în sărăcie o problemă reală, spre deosebire de 3% din locuitori.


Budapesta, Ungaria: 91% dintre totalul de 1,7 milioane de locuitori sînt de acord, iar 2% - nu.


Riga, Letonia: Populaţia constituie 706 000 de locuitori, dintre care 92% văd sărăcia ca pe o problemă, spre deosebire de 2% din populaţie.


Miskolc, Ungaria: Cu un total de 173 000 de locuitori, 96% din aceştia cred că sărăcia este o problemă a oraşului, spre deosebire de 1% din locuitori.

 

Sursa: capital.ro cu referință la Business Insider
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.